2010. 10. 09.

Nosztalgia 2004/2005

Tudom, hogy aki teheti, az most a jövőbe és Essen felé tekint, de mappáim és benne felhalmozott képeim közt turkálva régi bécsi képek kerültek elém, és úgy döntöttem párat felteszek ide.

2003-ban és az azt követő években még nem nagyon kacsintgattunk Essen felé. Ráadásul ekkor még nem léteztek a most már számunkra megszokott társasjátékboltok sem Budapesten. Alapértelmezett beszerzési mód volt az interneten való online rendelés távoli országokból. Nagy sikereket ért el ekkoriban a rendszeres csoportos rendelés, amiben akár 40 személy kb 2400 eurós rendelése is összejött.

E korai években a novemberi bécsi látogatás a Spielefestre két hatalmas élményt is tartogatott a hazánkból odautazóknak.
Először is a rendezvény önmaga, a hatalmas társasjátékozásra rendelkezésre bocsátott tér, s az ezt megtöltő játszó tömeg látványa az, ami lenyűgözött bennünket, valamint a szervezés, az asztalok sorai közt folyamatosan cirkáló játékmesterek aktivitása.

Másodszor pedig a társasjáték-újdonságok megismerésének lehetősége, mert mint írtam, nem voltunk Essenben, nem voltak boltok, a friss esseni megjelenések ekkor még nem voltak az országban. Aki elment Bécsbe, jól-értesültként jöhetett vissza onnan.

Aztán ez lassan megváltozott. 2006-ban már úgy jöttünk vissza, hogy alapvetően letettünk a következő évi folytatásról. Az újdonságok akár már itthon is elérhetőek voltak a Spielefest előtt, s az utazás és a belépők költségeiből akár meg is vehettük volna itthon az ott kipróbált játékokat.

De azért azoknak az utazásoknak az élményét megőriztem. Bár Essenben még nem voltam, de a kettő nem is ugyanaz.



Nincsenek megjegyzések: