2010. 09. 13.

Blokus

A BNV-n voltunk az elmúlt öt napban, s ott is volt több olyan látogató, aki nagyon örült a Blokus nálunk történő megismerésének, mert látta leárazva valamelyik bevásárlóközpontban, de nem tudott dönteni megvételéről. (Tőlünk távoztakor már okosabb lett. :o)

Jelenleg kb 3000 Ft-ért hozzá lehet jutni a hajdani mintegy duplaennyi ár helyett, s a kipróbálás után az említett játékosok is alá tudják támasztani, hogy erőst mód megéri ezt az árat, pláne akkor, ha négy játékos tud leülni az asztalhoz játszani vele.

Röviden a játékról, ha valaki még most gyűjti az információt:

A Blokusban - jellemzően - négy játékos különböző színű 21-21 darab Tetris-szerű síkidomot igyekszik a játéktáblán elhelyezni úgy, hogy minél kevesebb ilyen idom maradjon meg neki a játék végén. Az első idom lerakását a saját sarokban kell kezdeni, a továbbiakban pedig mindig a saját korábban lerakott idommal pusztán sarokkal érintkezően kell elhelyezni az új idomot, az ellenfélével viszont bárhogy érintkezhet. Sorban minden játékos addig rak, amíg ő még talál ehhez megfelelő helyet a táblán.

A játék végén - mikor már senki nem tud rakni - a megmaradt idomok alkotó négyzeteinek száma adja a játékosok pontjait, s az nyer, akinek ez a legkevesebb.

Lehet rohanni a boltba.
(a képek a BGG-ről származnak)

Nincsenek megjegyzések: