2010. 01. 19.

Szilveszteri társasjáték napok Mezőkövesden

A kénes szag már a sztrádától érezhető volt, de ez nem is volt baj, mert így könnyebben odataláltunk... A 2009-es szilveszteri hosszú buliban ez az apróság engem cseppet sem zavart. Igaz, más sem panaszkodott erre.

A panzió nem nagy, de annál hangulatosabb, a nagyjából harminc fős társaságnak pont ideális volt. A szobák ízléses berendezésűek és kényelmesek voltak. Az emeleten lévő közös helyiségben éppen elfértünk (mert sok jó ember ugye kis helyen is elfér...), csak az asztalok lehettek volna egy hangyabokányival nagyobbak.

Az egész programot a terem feldíszítésével és a játékok kipakolásával kezdtük. Jó sok volt belőle, aminek eredményeképpen az ajtó mellett két asztalnyi hatalmas kupac játék tornyosult mire végeztünk. Már messziről hívogatta a játszani vágyókat, volt miből válogatni. Neveket nem is sorolok, de legalább 100 féle játék közül lehetett válogatni.

A megszállottabbak hamar elkezdtek játszani, kora délutánra már több asztalnál nagyban ment a kereskedés, építkezés, kockadobálgatás... A hétvégén nem volt kötött és feszített program. Kötöttséget egyedül a napi háromszori étkezés időpontja jelentett, de mivel a teljes szállás csak a miénk volt, így a játékot félbe lehetett hagyni az asztalon és folytatni evés után.

Jómagam a külön programok közül csak a fürdő meglátogatását ejtettem meg az egyik délután, ami felüdülés volt a sok jobbnál jobb társasjáték parti után. Kisebb létszámban mások meglátogatták Eger látványosságait, és néhányan útra keltek kirándulni és geoládákat keresni is, de a hideg elől hamarosan visszatértek és a forralt bor mellett folytatták a társasjátékozást.

Az újévköszöntőnk is a táblák mellől felállva történt, mint ahogyan ez egy társasjátékos közösségben illik is. Ráadásként pedig a szomszédban tűzijáték is volt, nem is kicsi. A kitartóbbak koccintás után is maradtak még játszani - hiszen a hiedelem szerint amit az újév első perceiben csinálunk, az rányomja bélyegét az egész évre, így hát természetes hogy játszottunk :).

Egész végig jó volt a hangulat, nagyon barátságos és vidám társaság jött össze. Már akkor, ott lent sokan tudtuk, hogy várjuk a következő alkalmat!

Köszönet érte minden résztvevőnek!

Obi_z, Somoskői, Mirasol


Szilveszteri képek
A fotókat készítette:Lajos

És íme a következő alkalom:
2010. március 12-14. Kecskemét

Érdeklődni lehet: tel:+36-20-467-xxxx

Nincsenek megjegyzések: